NPO
NTR
2 personen
 
Scheut bakolie (olijf) en een klontje boter
150g risottorijst
een scheut witte wijn of vermouth
750ml bietensap( in fles van zonnatura) misschien heb je iets meer nodig , ligt aan de rijst? zelfgemaakt sap werkt niet!
een halve ui
 
Verder
Twee voorgekookte bietjes ( die vacuüm verpakte uit de supermarkt)
een halve koolrabi in kleine blokjes gesneden 
een snuf gemalen komijn
sojasaus ( kikkomaan)
een halve peer
1 eetlepel balsamicoazijn
100 gram blauwe kaas ( gorgonzola of iets dat daarop lijkt)
 
Garnering 
wat gehakte nootjes en 
parmezaan
Optioneel 
evt  wat rucola of verse peterselie 
 
 Giet de fles bietensap in een pan en breng aan de kook. ( niet door laten koken ) Snijd de ui fijn en bak in een klontje boter met een scheut olijfolie. Voeg zodra de ui glazig wordt de rijst toe. Schep de rijst even goed door, zodat alles bedekt wordt met een laagje olie. Voeg een scheut witte wijn toe en laat verdampen.
Terwijl je nu steeds wat bietensap bij de rijst schenkt en laat absorberen bak je in een andere pan de blokjes  koolrabi en kort daarna de blokjes biet in olie. Voeg hieraan een snuf komijn toe en breng op smaak met sojasaus. Het is de bedoeling dat dit alles beetgaar is.
Snijd de peer in parten ( per persoon stuk of 3) en marineer de peer kort in de balsamico en een beetje sojasaus. Gril de peer in een grilpan en zet apart.
 
Voeg zodra de risotto gaar is de groente bij de risotto. Voeg hier op het laatste moment ook de blauwe kaas aan toe.( In grove stukken of verkruimeld)
 
Op het bord: risotto, gehakte nootjes,parten peer, parmezaan,rucola of zoiets.. 
 
 

IMG_2622IMG_2627