NPO
NTR

image image image image imageROMEINSE AMUSE

Een heel kruidig en smakelijk Italiaanse amuse. (Borrelhapje).
We kregen iets dergelijks ooit op een terrasje in Rome en we vonden het zo verrassend van smaak dat we de ingrediënten ter plekke hebben “ontleed” om het thuis te kunnen namaken en dat lukte...

Kan een dag van tevoren gemaakt worden. Bewaren in koelkast.

Ingrediënten voor 4-6 personen:

- Ca. 120 gram gedroogde Italiaanse worst van goede kwaliteit,

- Ca. 120 gram Pecorino kaas (naturel, zonder andere toevoegingen)

- 1 eetlepel roze peperkorrels (Schinus terebinthifolius, verkrijgbaar bij Toko)

- Ca. 25 Jeneverbessen, geplet, bijv. met een houden platte lepel op snijplank .

- Venkelzaadjes, geplet bijvoorbeeld in een vijzel.

- Een takje Rozemarijn, gewassen en fijngehakt. Verwijder houtige stengels.

- Een vers laurierblad (verwijder de bladnerf) in heel fijne snippers gesneden.

- Extra vergine olijfolie.
(De verhoudingen kunnen naar eigen smaak worden aangepast, de hoeveelheden luisteren niet nauw).
Bereiding:

- Snijd de worst en pecorino (ongeveer gelijke hoeveelheden) in heel kleine dobbelsteentjes van ca. 0,5 cm.

- Vermeng deze met alle overige ingrediënten

- Meng er een paar eetlepels goede vergine olijfolie doorheen.

- Dien op in heel kleine bakjes of schoteltjes met kleine lepeltjes of vorkjes.