NPO
NTR

 

(Als gevolg van nieuwsflitsen op Radio 1 d.d. 29 mei kwam dit recept in die uitzending niet aan bod; op 12 juni is dit voorgerecht gemaakt & geproefd)

Gegrilde coquilles met paprika saus met rucola van Fem Mente uit Barendrecht

 

Nodig:

* 3 grote coquilles pp (12 voor 4 personen) voorkeur vers van visboer. Anders is zak van AH ook goed, heb je wel 5/6 coquilles pp nodig.

 

Saus:

* Pot gegrilde paprika’s of je kan zelf rode 4 paprika’s grillen.

* 1 teentje knoflook

* theelepel saffraan

* scheut olijfolie

Sla:

* Verse rucola

* Citroen

* Theelepeltje franse mosters

* Scheutje lekkere olijfolie met wat peper en zout

 

Maak de dressing voor de rucola en mix deze door de rucola en zet terug in koelkast voor 15 minuten, serveer plukje sla naast de coquilles.

 

Saus prepareren: Laat paprika goed uitlekken uit de pot, spoel af met water, en droog af met keukenpapier. Pureer paprika’s met teentje knoflook, scheutje olie, wat peper en zout en theelepeltje saffraan met pureerstaaf en warm vervolgens op pannetje.

 

Dep de coquilles goed af met keukenpapier. Verwarm een vispan goed heet voor met klein beetje olie in pan, dat je uitsmeert met papiertje.

Grill de coquilles een minuutje aan beide kanten zodat ze niet geheel doorgebakken zijn, maar wel lekker bruin aan buitenkant. Leg ze op een bordje en schep een paar flinke eetlepels van de paprikasaus erover heen.

 

Je kan dit als voorgerechtje eten met alleen rucola, of met wat pasta erbij als hoofdgerecht. Het is echt heerlijk en zooo gezond! Eet smakelijk. De paprika saus ontbreekt op onderstaand plaatje.