NPO
NTR
24 juli 2015

Het geselecteerde recept voor Het Diner, in de categorie Hoofdgerecht dat we maken en proeven op 24 juli:

Ingezonden door Judith Klute en David Anker uit Amsterdam

Hoofdgerecht Abacchio brodettato

Ingrediënten voor 3/4 personen

700 gr. Lamsvlees (zuiglam) in dobbelsteentjes van 2 cm/ mager.
150 gr. Coburger ham (rauwe ham)
1 ui
0,5 liter kippenbouillon
Nootmuskaat
2 eierdooiers
4 teentjes knoflook
40 gr verse Parmasan, geraspt
Citroensap van halve citroen
Witte wijn, scheutje
Vers gemalen peper, geen zout: ham is al zout genoeg.

Bereidingswijze:
1. De ham en ui in kleine stukjes snijden en fruiten.
2. Lamsvlees erbij, vuur hoger, beetje aanbraden maar niet dicht schroeien.
3. Witte wijn en nootmuskaat erbij
4. Kippenbouillon erbij
5. Uurtje laten pruttelen
6. Mengsel maken van eierdooiers, Parmasan, peper, citroen, knoflook (geperst)
7. Mengsel erbij gieten

Klaar, met pasta erbij en een salade.

Wij hebben het recept gekregen van mijn schoonvader. Het heet Abacchio brodettato, gewoon uit een Italiaans kookboek. Abbacchio is een soort lam uit de buurt van Rome. Mijn schoonvader heeft het gerecht daar een tijdje geleden gegeten. Het is inmiddels een familierecept van ons geworden. Wij maken het nu vaak voor vrienden.

----