NPO
NTR
24 januari 2016

In de uitzending van 22 januari proeft en test het gezelschap aan tafel onder leiding van culinair journalist Jacques Hermus drie burgers van zaken in de hoofdstad. De hamburger ('burger') is populairder dan ooit en de eetgelegenheden met dit gerecht in de hoofdrol schieten als paddenstoelen uit de grond. Wat moet een goede burger hebben en wat juist niet? Luister terug hoe het de proevers is bevallen!

Proefpanel met Jacques Hermus

Proefpanel met Jacques Hermus

 

De drie burgers kwamen uit de volgende zaken:

  1. Geflipt burger van Geflipt (1 filiaal in Amsterdam)– biologisch vlees van Gasconne runderen – 9 euro

 

  1. Classic beef thriller van Trill Grill – concept van Robert Kranenborg, 2 filialen (Amsterdam en in Haarlem)– de classic beef thriller met bacon van Brandt en Levi 7,95 euro

 

  1. Beefburger van Burgermeester (3 filialen Amsterdam) – met vlees van Blonde d'aquitaine runderen – 8,00 euro