NPO
NTR

Broodschotel - Bart van der Putten

Tja, hoe maak je dat...

Hangt af van hoeveel oud wittebrood je nog hebt liggen, hoe groot je ovenschotel is. Een schotel van 20 bij 6 cm is ruim genoeg voor vier flinke porties en dan kom je een heel eind met een half wit.

- oud wittebrood, korstjes mogen eraan blijven
- ei en melk, losgeklopt met beetje suiker en kaneel (om brood in te dopen
- (zelfgemaakte) appelmoes en wat voorgeweekte rozijnen.

Bodem en zijkanten van beboterde ovenschaal bedekken met in melk/ei-mengsel gedoopt brood

Dan laag voor laag appelmoes wat rozijnen, beetje kaneel afgewisseld met weer dat gedoopte brood. Eindigen met brood.

Rest melk/eimengsel eroverheen gieten (als er nog wat over is.)

Dan wat paneermeel en een klontje boter erover.

Hoeft allemaal niet netjes, lekker prakken! '-)

Oven op 180 C en dan een minuut of 30, 45 laten bakken tot mooi bruin. Niet laten aanbranden, da's zonde!

Als het goed is moet het eindresultaat smeuïg van binnen en van buiten een beetje krokant zijn. (Restjes zijn de dag erna koud ook lekker, maar dat gaat wel heel erg ver... '-)

(Is een recept van de oma van moeders kant, maar mijn moeder is inmiddels ook al 93, dus het is al een oud recept... '-)