NPO
NTR

Salade met zwaar verteerbare ingrediënten  - Monique van den Kerkhof (Madame van Dam)

Op maandag wens ik niet te koken. Dat doe ik de andere dagen van de week al: ik heb een klein restaurant. Lekker koken doe ik dus al vaak genoeg.

Lekker èten wil ik wel, maar met zo weinig mogelijk moeite en geen aandacht voor de presentatie. En een vitamientje is ook niet weg.

Mijn oplossing: Salade met zwaar verteerbare ingrediënten.

Witte bonen uit blik

Sardines of tonijn uit blik

Geroosterde paprika's in het zuur uit pot

Turkse yoghurt met 10% vet

Mayonaise (belgische of Hellman's)

Hela (!) curry

Kappertjes, olijven en kaas (dat laatste stukje)

Een zakje gemengde sla (met ijsbergsla, witte kool en snippers wortel)

Maak een forse hoeveelheid dressing (dan bent U daar even vanaf)

van yoghurt, mayonaise, curry en het vocht van de paprika's.

De verhouding van de ingrediënten is afhankelijk van Uw smaak. Zorg wel

dat het een 'hangende'(dik-vloeibare) substantie is. Zodat het de andere ingrediënten goed bedekt.

Meng dan alle ingrediënten in een kom (pluk de sardines of tonijn in stukjes en scheur de paprika's).

Er kan nog wat ui bij tomaat of komkommer maar dan wordt het al een luxere versie.

Schep de dressing erdoor en gebruik de pepermolen ruim.

Een lepel, een stuk brood en een glas wijn:  weekend. Op maandag.