NPO
NTR

De hartige taart Pay de pollo - Je Bent Zelf Een Taart

Pay de pollo o atun.

Nodig deeg: (1 hartige taart)

 • 2 tazas bloem
 • 135 gr boter
 • 1 snufje zout
 • 1 cuchuradita suiker
 • 1/3 taza melk of koud water
 • (Kan evt ook met hartige taartendeeg)

De bloem, het zout en de suiker in een kom doen, koude boter toevoegen en in een keukenmachine vermengen (geheel moet koud blijven, dus niet met handen aanraken) Beetje bij beetje de melk/water toevoegen tot het een bal vormt.

Nodig vulling:

 • 1 ui gesnipperd
 • 2/3 knoflookteentjes
 • 2 tomaten
 • 1 blikje olijven in plakjes
 • 1/2 taza rozijnen gesneden
 • 2 blikjes tonijn of 1 kippenborst (zacht gekookt in water en olie en in stukjes getrokken)
 • 1 blikje jalapeño-pepers
 • 1/2 taza walnoten of amandelen
 • 1 wortel (hard) gekookt
 • 1 aardappel (hard) gekookt
 • suiker of sesamzaadjes

De ui en knoflook aanfrituren in een beetje olie. De tomaten in blokjes snijden en meebakken. Hieraan de olijven, rozijnen, jalapenos en noten toevoegen. Het geheel mag niet te droog zijn, eventueel tomatenpuree en/of water toevoegen samen met de tonijn of kip.

Een vorm invetten en bedekken met deeg. De vulling erin gieten en het geheel afdekken met deeg en de gaten dichten met een vork en even gaatjes erin prikken. Vervolgens ei erover smeren en afmaken met sesamzaadjes of suiker.

Oven voorverwarmen op 180 graden en in ongeveer 1 uur bruin bakken.