NPO
NTR

Culinair journalist Jacques Hermus proefde met ons sauzen voor bij de vis. Hieronder zijn eigen receptuur van twee sauzen voor bij vis. Eet u smakelijk!

Sauce ravigote, voor ongeveer 4 deciliter saus.

Klop 2 deciliter olie (mag olijfolie zijn, maar neutrale arachide-olie kan ook prima)  met 80 milliliter azijn of citroensap, 2 theelepels niet al te scherpe mosterd en wat peper en zout met een garde tot een vinaigrette. Meng er vervolgens 2 eetlepels ragfijn gesneden sjalot door en 4-5 eetlepels fijngesneden tuinkruiden, in elk geval peterselie en dille of kervel, maar liefst ook nog wat dragon of selderij.

Als je er ravigottesaus op zijn Hollands van wil maken, kun je er naar eigen goeddunken mayonaise aan toevoegen

 

Remouladesaus, voor 4 deciliter saus

Roer door  3 deciliter mayonaise (liefst zelfgemaakt, met arachideolie) 3 eetlepels fijngesneden augurk en drie eetlepels fijngesneden tuinkruiden (peterselie, dragon, bieslook, dille). Voeg er vervolgens 3 theelepels mosterd, 3 theelepels fijngesneden sjalot en 3 theelepels kappertjes aan toe. Voor een beetje vissige pit roer je er nog een theelepel – of meer naar smaak – ingemaakte ansjovis aan toe, fijngesneden of even gestampt in de vijzel.