NPO
NTR

Zoete aardappeltaart van Marijne Thomas en Liesbeth Thomas uit het kookboek Koch:https://heerlijkzoeken.nl/boeken/15724-koch-duitse-keuken-anno-nu/recepten/33416-zoete-aardappeltaart

--

Haringsalade & Flammkuchen van Annette Birschel

--

Duitse wijnen meegenomen door MarkvandeWijn.

Wijn 1:
Wolf Grauer Burgunder vom Kalkstein 2020
Mijn bestseller en één van mijn persoonlijke favorieten. Licht amberkleurige Grauer Burgunder (Pinot Gris/Grigio) van Mathias Wolf. Van volrijpe druiven, met de hand geplukt. Vrolijke wijn met smaak van peer en abrikoos. Een heerlijk aperitief of bij een lekkere salade.
Zie https://markvandewijn.nl/product/wolf-grauer-burgunder-vom-kalkstein-2020/

Prijs: EUR 8,95

Wijn 2:
Rainer Sauer Silvaner Muschelkalk BB 2020
Prachtige Silvaner van Daniel Sauer (de zoon van Rainer). De druiven zijn van de Escherndorfer Lump, een van de beste wijnbergen van Franken. Dikke Muschelkalk-bodems. Smaak van peer en frisse appel. Amandel. Licht ziltig. Mooie zuren. Heel lekker bij een goed bord asperges of bij een gegrilde dorade

Bij markvandewijn zit de wijn in een Bocksbeutel fles. Bio.
Zie https://markvandewijn.nl/product/rainer-sauer-silvaner-muschelkalk/

Prijs: EUR 14,50

 

Wijn 3:
Becker Frühburgunder Bunter Sand 2019
Veel kleur en fijne aroma’s. Gerijpt op grote eiken vaten. Mooie smaken van zwarte bes, pruim en zure kers. Fluweel zachte tannines. Licht gekoeld op zijn lekkerst. Combineert goed met vlees-gerechten (kalfsvlees en gevogelte).
Zie https://markvandewijn.nl/product/becker-fruhburgunder-bunter-sand-2019/

Prijs EUR 11,95