NPO
NTR

Oesters

 

Vinaigrettes bij oesters:

De uitspraak ‘less is more’ gaat volledig op bij oesters. Hou de dressing voor oesters simpel. Alleen een beetje citroensap en Tabasco is voor velen al voldoende.

2. Klassieke dressing met rode-wijnazijn
Een andere simpele klassieker is de dressing gemaakt van rode-wijnazijn en sjalotjes. Snipper hiervoor een sjalotje en meng met drie eetlepels rode-wijnazijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper en serveer in een klein schaaltje bij de oesters.

3. Asian style
Oesters met een dressing op basis van sojasaus zijn onweerstaanbaar lekker! Meng hiervoor 3 eetlepels sojasaus met het sap van één limoen en één à twee fijngehakte bosuitjes. Hak een klein Spaans pepertje fijn en voeg naar smaak toe. Meng goed en voeg tot slot een klein theelepeltje fijngehakte gember toe.

 

Met dank aan Culy.nl

 

________

Schlemmersalade

Claudia at en eet graag bij Café Schlemmer in Den Haag. Ze is dol op de Schlemmersalade. Desgevraagd wilde de kok het recept niet geven, maar wel de ingrediënten. Jannekee heeft ze gewoon naar eigen inzicht met elkaar gemengd en dat werkte perfect, vond Claudia. Dus doe dat ook, met de volgende aanwijzingen:

 

Ingrediënten:

* diverse slasoorten

* blauwe kaas, in blokjes

* avocado, in partjes

* (vegan) spekjes, (uit)gebakken

* Schlemmerdressing

 

1. Schlemmerdressing

Meng naar eigen goeddunken: slaolie (of andere olie), azijn, mosterd, honing, sinaasappelsap en -rasp, citroensap en -sap, fijngesneden ui, gedroogde majoraan, zout en peper.

2. Meng de droge ingrediënten  in een ruime kom. Voeg de dressing toe en schep goed om totdat de dressing mooi verdeeld is. Serveer.