NPO
NTR

 

Gepofte wortelen met geitenkaas en wasabi-erwten, uit Een Kookboek van Seppe Nobels, winnaar Gouden Kookboek 2021

Ingrediënten voor 4 personen
10 paarse wortelen 1/2 bol knoflook
6 takken tijm
4 blaadjes laurier 4 steranijs
6 kruidnagels peper
fleur de sel
4 eetlepels olijfolie
1 lange Franse sjalot, in ringen 1 dl melk
50 g bloem
5 dl arachideolie
60 g wasabi-erwten
120 g jonge geitenkaas
1 bussel jonge waterkers
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Schrob de wortelen schoon met een groenteborstel onder stromend water. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat met de knoflook, de tijm, de laurier, de steranijs en de kruidnagels. Kruid met peper en fleur de sel. Druppel er de olijfolie over. Zet een deksel op de schaal of dek af met aluminiumfolie en laat 70 minuten poffen in de oven.
Haal de sjalotringen door de melk en vervolgens door de bloem. Verwarm de arachideolie tot 165 °C en frituur de ringen goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Klop met een hard voorwerp de wasabi-erwten in stukjes.
Snijd de gepofte wortelen in vieren, leg ze op een schaal en verkruimel er de geitenkaas over.
Leg er de waterkers, de crumble van wasabi-erwten en de krokante sjalotringen op. Werk af met
fleur de sel en peper.

 

Het gerecht gemaakt door @jongstebediende Jannekee Kuijper