NPO
NTR

Gateau au Chocolat Ganache uit C’est Meilleur Quand C’est Bon van Emmanuelle Jary

U kunt de schrijfster van het kookboek dit recept zelf zien maken, in dit filmpje in het Frans.

Ingrediënten

200 gram boter

200 gram extra pure chocolade, 70% of meer cacao

5 eieren

150 gram poedersuiker

Zout naar smaak

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C

Smelt de boter en chocolade op een zacht vuurtje of au bain Marie. Laat iets afkoelen. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, klop tussendoor met een garde. Zeef de poedersuiker erboven en mix ook dit met een garde door het beslag. Voeg zout toe naar smaak en mix dit door het beslag.

Beboter een taartvorm en bekleed eventueel met bakpapier. Vul de vorm met het beslag en bak in het midden van de oven. 25 minuten leidt voor Jary tot de ideale zachtheid van de ganache, maar dit is persoonlijk. Laat de taart afkoelen voordat u hem in puntjes verdeelt.

Glutenvrij.

 

________

 

Wildpasteitjes uit Aan tafel met Johann Sebastian Bach van Karen Groeneveld