NPO
NTR

Fly me to the moon

Linzenvlaai met ruitendeksel:

Ingredièˆnten:

330 gram bloem, 160 gram basterdsuiker, 2 eieren, 3 theelepels bakpoeder, half pakje roomboter, 750 gram verse rabarber of rabarbercompote, bijna hele pot zelfgemaakte jam (niet zoet! Bv kweepeer van vriendin), citroenrasp, scheutje strohrum. NB: elk ander fruit is te gebruiken!

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 160
  2. Alle ingredièˆnten met de hand kneden en koud bewerken
  3. Meng door het deeg mengsel de rum en het citroenrasp
  4. De vlaaienvorm bekleden met 2/3 van het deeg, rest is voor de reepjes
  5. Jam mengen met het fruit en op de bodem leggen
  6. 1/3 deel van het deeg in reepjes op de vlaai leggen
  7. Het ei loskloppen en de reepjes mee bestrijken
  8. Strooi er wat geschaafde amandelen overheen
  9. Bak de vlaai in 30 a 40 muten af op 160 a 170 graden

Linzenvlaai met kruimeldeksel:

Ingredièˆnten:
Bodem: 220 gram bloem, 110 gram basterdsuiker, 2 tl bakpoeder en 90 gram roomboter Kruimelen: 150 gram bloem, 105 gram roomboter en 105 gram suiker (gewone)
Fruit, rum en rasp hetzelfde!

page2image35833888