NPO
NTR

Fly Me To The Moon

Venezolaanse maïsbroodjes met kip

Maïsmeel/Zout/Water/3 ons kipfilet/kruiden naar smaak/2 uien fijngesneden/1 paprika/knoflook/tomatenpuree/tomaten/zonnebloemolie

 

Kook de kipfilet in water, ongeveer 20 minuten. Haal eruit en laat beetje afkoelen en trek er dan stukjes af, je krijgt dan draadjes kippenvlees. Die draadjes bak je met kruiden: sambal, knoflook, peper, ketjap of wat ook maar. Maak een saus van de groenten. Verwarm de zonnebloemolie, bak daarin de knoflook en ui een paar minuten. Voeg paprika, tomaten puree en tomaten toe. Laat alles gaar worden en voeg water toe als dat nodig is, zodat het smeuïg blijft.

Maak de broodjes. Doe 400 gram maïsmail in een kom met een snufje zout. Giet er een kop water bij en kneed. Doe er steeds wat water bij tot het een soepel deeg is. Pak dan steeds een klein bolletje deeg van de grote bol en maak het rond door het in je handen te rollen. Daarna druk je het plat tot het zo groot is als een pitabroodje. Deze deegbroodjes frituur je in zonnebloemolie.

Ze zijn klaar als ze aan de buitenkant lichtbruin zijn. Binnenin zijn ze dan nog een beetje zacht. Meng tenslotte de kip met de saus. Snijd de broodjes open, doe de kip met saus erin en leg ze mooi op een bord. Schijfjes avocado erbij, eten maar!