NPO
NTR

Fly me to the moon 

Bastogne toetjes. Wat heb je nodig: Voor ongeveer zes koekjes. Een bakje aardbeien. Een pak Bastogne koeken. (Kandijkoeken kunnen ook.) Een pak bruine suiker of basterdsuiker. Twee chocoladerepen. (Het liefst puur.) Een zak candybars (Snikkers, Twix het liefst chocolade met een vulling.) Een fles cola. (Ik heb in de tijd verschillende versies gemaakt bijvoorbeeld met glühwein, kokosmelk of likeur 43.) Poedersuiker. Tip: Je kan er ook bijvoorbeeld toffee erbij doen. Bereidingswijze: Snijd de aardbeien door de helft. Snijd de snikkers of wat je hebt in twee of drie stukken. Ze moeten niet te groot zijn maar ook niet te klein. Verwarm de chocolade in een pan. Blijf steeds goed roeren. Voeg dan een paar flinke scheuten cola bij de chocolade. Dit doe ik zodat de chocolade niet aanbakt en de chocolade lekker smeuïge blijft. Zorg ervoor dat de chocolade niet aanbrandt. Dus zorg ervoor dat de chocolade op ongeveer standje zes staat. (Ik heb zelf een inductiekookplaat.) Voeg dan de aardbeien toe. Voeg dan de snikkers of wat je hebt eraan toe. Voeg dan twee scheppen suiker toe. Belangrijk is nogmaals blijven roeren. Zodra alles goed door de chocolade zit haal je de pan van het vuur. Lat de chocolade afkoelen. Leg de koekjes op een bord. Zorg ervoor dat je het aantal wat je op een bord legt ook nog over houdt om erop te leggen. Schep met een lepel wat chocolade op het koekje. Leg dan een koekje daar bovenop, haal dan de twee koekjes door de pan met chocolade. Dit doe je zodat ze helemaal doordrenkt zijn met chocolade. Dit doe je ook met de andere koekjes. Laat de koekjes goed afkoelen. Doe ze in een zak of leg ze op een bord. (Als ze op een bord liggen doe er een zak overheen.) Leg ze dan in de vriezer. Bij gebruik haal de koekjes uit de vriezer en doe ze in een bakje. Warm het koekje op in de magnetron ongeveer honderd tachtig watt in één a twee minuten. Bestrooi de moes met wat poedersuiker. Tip: Ik voeg er soms ook wat munt aan toe.