NPO
NTR

1) Arroz con leche

 

Bron: Espagne.nl

Ingrediënten: (voor 4 personen)

  • 1 liter melk
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • citroenrasp van een halve citroen
  • 250 gram rijst
  • 80 gram suiker
  • 75 gram boter
  • 3 eierdooiers
  • kaneel
Bereiding:
Breng de melk samen met de citroenrasp, het kaneelstokje en het merg van het vanillestokje langzaam aan de kook. Laat dit melkmengsel nog even 5 minuutjes op het vuur staan. Na 5 minuten verwijder je de citroenrasp en het kaneelstokje, dit kun je doen doormiddel van een zeef.
Nu voeg je de rijst toe aan de melk, laat de rijst koken zolang dat nodig is (dit staat op de verpakking van de rijst). Blijf de rijst doorroeren terwijl deze aan het koken is. De rijst moet een dikke pap gaan vormen. Wil je zachte rijst dan kun je deze nog wat langer koken. Als je de rijst goed vindt, kun je de boter en suiker toevoegen, roer dit goed door de rijstepap. Haal nu de arroz con leche van het vuur en voeg de eidooiers toe: voeg deze al roerend toe, want anders stolt het ei.
Je kunt de arroz con leche meteen serveren of eerst laten afkoelen. In beide gevallen strooi je nog wat kaneel over de pap voor je deze serveert.
2) Quesedilla met SALSA EN ZURE ROOM

INGREDIENTEN:

Cajunkruiden:

1 theel. knoflookpoeder

1 theel. zoet gerookt paprikapoeder

1/2 theel. cayennepeper

1/2 theel. uienpoeder

1 theel. gedroogde oregano

1/2 theel. chilivlokken

Mengsel:

1 kleine rode ui

1 teentje knoflook

Olie

Zout

1 eetl. pijnboompitjes

1 eetl. ingelegde jalapeno’s, fijngehakt

100 gram mozzarella

Salsa:

50 gram mais

15 gram koriander

1 kleine rode ui

1 grote tomaat

Scheutje goede olie

Zure room dip:

Bekertje zure room

2 bosuitjes

1 teentje knoflook 

1 theel. gemalen komijn

Sap van een halve limoen

Zout en peper

BEREIDING:

Maak de cajunkruiden. Meng alle ingredienten en hak fijn in een kruidenmolen.

Als je geen kruidenmolen hebt, kun je ook kant-en-klare Cajunkruiden kopen. Voeg dan geen zout toe omdat dat meestal in het kruidenmengsel zit. Snijd de ui fijn en bak in een koekenpan met een beetje olie totdat het lichtbruin is. Voeg de knoflook en de cajunkruiden toe. Voeg zout naar smaak toe. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Zet apart. Hak voor de salsa de tomaat, rode ui en koriander fijn en meng met de mais.  Breng op smaak met olie, zout en peper.

Snijd de mozzarella . Snijd de bosui in ringetjes. Pers de knoflook uit. Meng beide met de zure room. Voeg komijn en limoensap toe. Zout en peper naar smaak.

Besmeer 1 helft van een tortilla met de helft van het zure room mengsel. Schep het gehakt er op. Verdeel de  pijnboompitjes, de gehakte jalapeno’s en tot slot de mozzarella over het mengsel. Vouw de tortilla dubbel en bak op een bakplaat of in een hete droge koekenpan. Keer na ongeveer twee minuten om, als de onderkant krokant is. Na nog twee minuten uit de pan scheppen. Snij de quesedilla in tweeen en dien op met de salsa en het overige zure roommengsel. Eet smakelijk!