1) Arroz con leche
Bron: Espagne.nl
Ingrediënten: (voor 4 personen)
- 1 liter melk
- 1 kaneelstokje
- 1 vanillestokje
- citroenrasp van een halve citroen
- 250 gram rijst
- 80 gram suiker
- 75 gram boter
- 3 eierdooiers
- kaneel
INGREDIENTEN:
Cajunkruiden:
1 theel. knoflookpoeder
1 theel. zoet gerookt paprikapoeder
1/2 theel. cayennepeper
1/2 theel. uienpoeder
1 theel. gedroogde oregano
1/2 theel. chilivlokken
Mengsel:
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
Olie
Zout
1 eetl. pijnboompitjes
1 eetl. ingelegde jalapeno’s, fijngehakt
100 gram mozzarella
Salsa:
50 gram mais
15 gram koriander
1 kleine rode ui
1 grote tomaat
Scheutje goede olie
Zure room dip:
Bekertje zure room
2 bosuitjes
1 teentje knoflook
1 theel. gemalen komijn
Sap van een halve limoen
Zout en peper
BEREIDING:
Maak de cajunkruiden. Meng alle ingredienten en hak fijn in een kruidenmolen.
Als je geen kruidenmolen hebt, kun je ook kant-en-klare Cajunkruiden kopen. Voeg dan geen zout toe omdat dat meestal in het kruidenmengsel zit. Snijd de ui fijn en bak in een koekenpan met een beetje olie totdat het lichtbruin is. Voeg de knoflook en de cajunkruiden toe. Voeg zout naar smaak toe. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Zet apart. Hak voor de salsa de tomaat, rode ui en koriander fijn en meng met de mais. Breng op smaak met olie, zout en peper.
Snijd de mozzarella . Snijd de bosui in ringetjes. Pers de knoflook uit. Meng beide met de zure room. Voeg komijn en limoensap toe. Zout en peper naar smaak.
Besmeer 1 helft van een tortilla met de helft van het zure room mengsel. Schep het gehakt er op. Verdeel de pijnboompitjes, de gehakte jalapeno’s en tot slot de mozzarella over het mengsel. Vouw de tortilla dubbel en bak op een bakplaat of in een hete droge koekenpan. Keer na ongeveer twee minuten om, als de onderkant krokant is. Na nog twee minuten uit de pan scheppen. Snij de quesedilla in tweeen en dien op met de salsa en het overige zure roommengsel. Eet smakelijk!