NPO
NTR

Gevulde varkenshaas

Ingrediënten

  • 4 kleine varkenshaasjes
  • Paar plakjes Schwarzwalder schinken/ rauwe ham
  • 100 gram pistache nootjes
  • 30 gram peterselie
  • 4 Sla uitjes
  • 330 ml bruin bier
  • 3 tl honing
  • 100 gr boter

Saus

Sla uitjes in ringetjes snijden en fruiten in olie

Flesje bruin bier en honing toevoegen en laten inkoken

Saus zeven

 

Vlees

 

Pistache nootjes pellen en in vijzel  in kleine stukjes pletten

Peterselie door nootjes mengen

Varkenshaasjes in lengte insnijden ,  met zout en peper bestrooien

Varkenshaasjes vullen met pistache/peterselie mengsel , bedekken met Schwarzwalder schinken en varkenshaasjes over de schinken sluiten en vastzetten met cocktail prikkers

 

Varkenshaasjes aanbraden en op wat lager vuur rosé bakken

Wanneer de varkenshaasjes gaar zijn ze uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden

Bakresten losroeren en saus toevoegen, in laten koken

Boter toevoegen tot een licht gebonden saus ontstaat

 

Varkenshaasjes overgieten met de saus en serveren met pommes duchesse en gekookte sperzieboontjes