NPO
NTR

Kippenpastei met chorizo - Stéphane Reynaud

 

voor 6 personen

voorbereiden 20 minuten

bakken 1 uur

Geef de pastei liefst koud als voorgerecht

 

Ingrediënten

3 sjalotten

150 g pikante chorizo

4 eieren

500 g kipfilet

2 dl slagroom

3 eetlepels olijfolie

100 g verse, gedopte doperwten

500 g briseerdeeg*

zout en peper

 

Benodigdheden:

Pasteivorm

 

De vulling

Pel de sjalotten en snijd ze fijn. Snijd de chorizo in blokjes van 5 mm. Houd 1 eidooier apart.

Pureer de kipfilet in een blender met al het resterende ei en eiwit, de room en de olijfolie; het moet een gladde massa worden. Spatel de chorizo, de sjalotten en de erwtjes erdoor en voeg zout en peper toe.

Samenstellen en bakken

Beboter de vorm en bestuif hem met bloem. Rol tweederde van het deeg uit, bekleed de vorm ermee en laat het 5 mm over de rand hangen. Schep de vulling erin.

Bestrijk de deegrand met eidooier. Rol de rest van het deeg uit tot een tweede ovaal en leg hem als deksel op de pastei. Sluit de twee stukken deeg hermetisch af door de randen samen dicht te knijpen. Versier de pastei met afsnijdsels en bestrijk de bovenkant met dooier. Zet de pastei 1 uur in de tot 180 graden verhitte oven.