ASPERGE KROON GEVULD MET ZALM MOUSSE
ingrediënten: per persoon
Asperges ( 8 rechte koppen+stukken) gerookte zalm (75 gram, flackes is prima),
zure room, verse dille, verse limoensap, zwarte peper, zout, 1 blaadje gelatine, 1 ei
hulpmiddel: Ring om in op te maken
- Snijd de goed geschilde asperges met kop tot ongeveer 5-7cm grootte stukken.
- Stoom de asperge koppen en -stukken tot beetgaar (moeten nog iets stevig zijn).
-Snijd de kop-stukken over de lengte doormidden.
-Week het gelatine blaadje in koud water
- Snijd de dille in kleine stukjes.
- Kook het ei 7 minuten, en verkruimel het.
-Pureer de lauwwarme asperge stukken samen met de gerookte zalmstukjes. Voeg het
uitgeknepen gelatine blaadje toe en roer lepel voor lepel de zure room toe tot je een
mooie romige masse hebt. voeg een theelepel dille toe, en maak af met zout en peper en
een druppeltje limoen (blijven proeven !)
- Doe de mousse in een spuitzak.
-Zet de ring op een stukje verhoudfolie en borstel de ring aan de binnenkant in met wat
olijfolie, daarmee komt de kroon later beter los.
- Zet tegen de buitenrand van een ring om en om de platte kant van het asperge kopje , en
een recht stuk. Spuit de asperge zalm mousse in de ring tot net onder de bovenkant van
de ring. Beleg de mousse met overgebleven zalmsnippers, leg daarop een lepeltje van de
eierkruimels, nog een snufje peper en zout er over en een takje dille voor het contrast.