De inzending in de wedstrijd Lekker Vies die vandaag gemaakt en geproefd werd heet 'broodje bagger'.
De inzending is van Michiel Brouwer uit Driebergen - Rijsenburg.
Over het gerecht:
Zo'n broodje bagger, bij voorkeur uitgesproken op z'n Haags, dus een "broodjûh baggâh", bestaat uit een wit puntje met een kaassoufflé met daaroverheen een flinke schep pindassaus. Ik heb er ook echt alleen maar van gehoord in het Noordwijkse en volgens mij stond het ook niet officieel op de kaart van de desbetreffende snackbar. Hij begreep in ieder geval direct wat ik wilde hebben, toen ik het voor de eerste keer bestelde.
Ik weet niet of het door mijn gemoedstoestand kwam destijds, maar ik vond het héérlijk. Tegenwoordig houd ik het wat 'netter' en bestel bij de lokale snackbar gewoon een "kaassoufflé met pindasaus". Desalniettemin zou ik eigenlijk best wel weer een keertje mijn tanden willen zetten in zo'n broodje bagger en mezelf weer even tien jaar jonger wanen 🙂
- De ingrediënten van het 'broodje bagger':
- Wit zacht bolletje, opengesneden
- Kaassoufflé (gefrituurd)
- Pindasaus
© 2024 NTR