Spelen met Hazelnoten - Chocolade- hazelnoot pasta
Uit: Bon Appétit
FRANÇOIS-RÉGIS GAUDRY & ZIJN VRIENDEN
Uitgeverij Fontaine
Een hazelnootpâte
Ingrediënten
100 g hazelnoten
60 g poedersuiker
Bereiden:
Rooster de hazelnoten op een bakplaat in de oven, laat ze niet verbranden en wrijf de vliezen eraf. Doe de noten met de suiker in een mixer en maal alles tot een stevige pâte.
Een zelfgemaakte gianduja
Ingrediënten:
14 g cacaoboter
50 g melkchocolade (bijvoorkeur 40% cacao)
160 g hazelnootpâte
Bereiden:
Meng de cacaoboter en melkchocolade met de hazelnootpâte. Pureer alles 5 minuten en zet de dianduja 1 uur in de koelkast.
Een zelfgemaakte hazelnootpasta
Ingrediënten
25 ml volle melk
50 ml water
65 g kristalsuiker
25 ml glucosesiroop
10 g honing (bij voorkeur acaciahoning)
35 g melkpoeder 0% vet
25 g pure chocolade (bij voorkeur 66% cacao)
200 g zelfgemaakte gianduja
25 ml druivenpitolie
Bereiden
Laat in een pan de melk met water, suiker, glucose en honing op halfhoog vuur koken. Voeg zodra er belletjes ontstaan het melkpoeder toe en breng alles al roerend aan de kook. Doe de chocola en gianduja in een kom en giet het honingmengsel erover. Roer goed en voeg de olie toe. Giet de hazelnootpasta in een goed afsluitbare pot en zet hem in de koelkast.