NPO
NTR

Jachtschotel + appelmoes (‘Filosoof’)

 

Nodig:

Klontje boter

3 uien in ringen gesneden

300 gr vleesrestjes (riblab)

1 kopje jus of bouillon

1 laurierblad

zout peper

gemalen kruidnagel

zaijn, aardappelmeel

aardappelpurée (voor 4 personen)

paneermeel of beschuit

slaolie en/of olijflolie

 

Bereiding:

I aardappels koken

II uien bakken in olie

III vlees intussen klein snijden (aanbraden + 1 uur in snelkookpan)

  • vlees bij de uien doen + de jus
  • laurierblad
  • theelepel bouillonkorrels
  • gemalen peper
  • mespunt gemalen kruidnagel
  • nu 15’ sudderen met deksel erop
  • laurierblad er uithalen & bewaren. Zonodig binden met aardappelmeel & azijn (anders alleen azijn 2 eetlepels)

IV Aardappels stampen, intussen melk koken & erbij + klontje boter + nootmuskaakt + gemalen peper.

 

V appelen schillen & 3’ in snelkookpan

  • zet intussen overn 10’ aan op hoogste stand

VI schaal warmen met water / schaal voor boter en laag puree / laag vlees

Laag puree / laag vlees / puree (als er genoeg is)

  • bestrooi met paneermeel & leg er 4 klontjes boter op.

VII Zet schaal ½ uur in de oven op hoge bakplaat , hoogste stand.