NPO
NTR
  1. Sambal Oelek,ingredienten rode peper, zout en conserveermiddel (azijnzuur en E202) 0,61 voor een potje van 100 gram. NB. Als ingredient én condiment
  2. Chrispy Chili in Oil, Laoganma, ingredienten sojabonen, chili, uien, gefermenteerde zwarte bonen, Sichuan peperkorrels, suiker, smaakversterker. (1,10 per 100 gram) NB als condiment (dit werd de lekkerste gevonden!)
  3. Pixian, ingredienten Chilipeper 57%, tuinbonen, zout, tarwebloem, plantaardige olie, kruidenpoeder, conserveermiddel (E202) (0.50 per 100 gram) NB als ingredient en condiment

En de verse sambal oelek was naar recept van Beb Vuyk uit het Groot Indonesisch Kookboek.

Sambal Oelek #15 uit Beb Vuyk’s Groot Indonesisch kookboek, pagina 57.

Ingrediënten

  • 20 lomboks
  • 2 theelepels zout
  1. Was en snij de lomboks, eventueel in een mixer met mesjes.
  2. Wrijf ze met het zout op de tjobèk tot een brij.
  3. Doe ze over in een met sodawater afgewassen jampot en bewaar ze afgesloten in de koelkast.