NPO
NTR

First Plates

Recept

Paprika-pompoensoep

 

Ingrediënten

 

4 rode paprika’s

Een halve kleine pompoen

2 grote wortelen

1 grote aardappel

1 rijpe avocado

1 bakje hüttenkäse

1,5 blokje groentebouillon

2 sjalotten

100 g roomboter

1 eierlepel ume boshi-pasta

1 scheut ahornsiroop

1 plakje verse gember

1 laurierblad

kruiden: 1 dessertlepel gevijzelde komijn; 1 theelepel gerookte paprikapoeder;

peper

 

 

 

Bereiding

 

Schil de pompoen, snijd hem doormidden en haal de zaden eruit. Kook de helft samen met de geschilde aardappel en de gember en laurier 10 minuten in de bouillon (± ½ liter).

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd een klein stukje paprika af voor de garnering later

Leg de paprika’s onder de gril tot de velletjes zwartgeblakerd zijn.

Leg ze daarna 10 minuten te rusten in een afgesloten kom.

Fruit intussen de gesneden sjalotten en de kruiden in de helft van de boter in een soeppan 15 minuten op een laag pitje. Tijdens dit proces haal je de velletjes van de paprika’s.

Dan voeg je alles bij elkaar in de soeppan, en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes trekken.

Vervolgens haal je de pan van het vuur en haal je eerst de aardappel en de laurier en gember eruit.

Daarna pureer je de soep, en maakt hem af met peper en eventueel nog wat zout.

Prak de aardappel goed fijn en roer hem daarna door de soep. (Dus niet mee-blenden, anders wordt de soep lijmig.)

Als laatste roer je de rest van de boter erdoor.

Schep de soep in kommen en garneer hem met een lepel hüttenkäse, een lepel avocado en een paar snippertjes paprika.