Pindasaus naar receptuur van Jacques Hermus, die het van Julius Jaspers kreeg, waarvan we weten dat zijn broer Paul hem eraan hielp en wie weet van wie Paul het recept ooit kreeg...Voor ong. 1 liter saus1 grote ui, gesnipperd30/ ml arachide-olie3 a 4 tenen knoflook, geperst375 ml water375 gram Surinaamse pindakaas*225 ml ketjap manissap van 1 limoen**100 gram bruine basterdsuiker* Surinaamse pindasaus is door de toevoeging van madame Jeanette-pepers behoorlijk pittig. Je kunt ook gewone pindakaas gebruikenĀ en die op smaak brengen met wat sambal badjak** Je kunt ook citroensap gebruiken die wat frisser is, maar ik heb de voorkeur voor de diepte van limoen.Fruit de uisnippers in de olie tot ze lichtbruin zijn en voeg dan de knoflook toe. Ga door tot de uien flink bruin zijn.Breng intussenĀ het water aan de kook, doe de pindakaas erbij en roer tot er een dikke saus ontstaat. Voeg onder voortdurend roeren ketjap, limoensap en bruine basterdsuiker toe. Zodra de suiker goed is opgenomen voeg je de ui/knoflook toe. Breng evt op smaak met peper en zout.Je kunt de saus heel rustig opwarmen in een pannetje
© 2024 NTR