First Plates
Recept Braziliaanse estroganofe met jackfruit
Ingrediënten
2 blikken jackfruit à 340 gram
3 el olijfolie
3 knoflooktenen, fijngesneden
2 uien, grofgehakt
250 gram champignons, gehalveerd
2 el mosterd
1 el tomatenpuree
150 ml slagroom
handje koriander, grofgehakt
gekookte rijst, groene salade en mini-friet (die langwerpige staafjes) voor erbij
Bereiding
Stroganoff Braziliaans? Van origine niet, maar nu is deze versie met kip, champignons, room en mosterd onmisbaar in Brazilië. Soms gaat er ook mayonaise en ketchup in en ook dát is lekker. Met jackfruit in plaats van kip werkt het uitstekend. Dit is een flinke portie voor 4, dus anderhalf blik jackfruit kan ook.
Spoel de jackfruit af onder de kraan, laat uitlekken in een vergiet en snijd in stukken.
Laat de olie in flinke koekenpan of braadpan warm worden en bak de ui en knoflook zachtjes tot lichtbruin. Voeg de champignons toe en bak even mee.
Doe de jackfruit, mosterd, tomatenpuree en een scheut water in de pan en stoof zo’n 15 minuten onder de deksel. Draai het vuur uit, voeg de crème fraîche toe, meng en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de koriander en eet met rijst, salade en mini-friet.