Goedenavond,
Ik wil al weken een heerlijk recept laten praktiseren door heel Nederland en niet alleen door Holland!
Wij, en bijna al onze vrienden met ons, genieten van onderstaand recept, sterker, ze gaan opeens overstag voor verdere avonturen met ingewanden. Ik hoop dat we meer mensen enthousiast kunnen krijgen met een dergelijk simpel recept.
Ingrediënten:
Zak gewassen spinazie.
Kippenlevers.
Room.
Armagnac.
Aceto balsamico, stroperige, niet die verschrikkelijke dunne zure.
Boter.
Frambozenazijn, liefst die van Jonnie Boer, mocht die nog ergens te halen zijn, hoor ik het graag.
Olijfolie
Peper, Guerande zout.
Werkwijze:
Gezouten en gepeperde levers kort aanbakken in koekenpan, ouderwets flamberen met de Armagnac, snel blussen met de room, aceto balsamico toevoegen.
Intussen de spinazie in een ruime kom doen met wat grof zeezout, frambozenazijn, peper en olijfolie.
Op de spinazie de goddelijke levers gieten.
Mengen.
Serveren met een goed stuk brood dat als spons mag dienen voor de diepten die dit recept geeft.
De stilte aanvaarden en genieten met een glas Traminer, Rosé of Pinot Noir.
Mangiare,
Henk Oudelaar
Onderweg in de auto van het westen naar het oosten van het land de uitzending van Mangiare beluisterd waarin dit recept voorkwam. Geweldig, origineel, snel te bereiden en heerlijk van smaak. Ook zonder de frambozenazijn van Jonnie Boer.