Jachtschotel + appelmoes (‘Filosoof’)
Nodig:
Klontje boter
3 uien in ringen gesneden
300 gr vleesrestjes (riblab)
1 kopje jus of bouillon
1 laurierblad
zout peper
gemalen kruidnagel
zaijn, aardappelmeel
aardappelpurée (voor 4 personen)
paneermeel of beschuit
slaolie en/of olijflolie
Bereiding:
I aardappels koken
II uien bakken in olie
III vlees intussen klein snijden (aanbraden + 1 uur in snelkookpan)
- vlees bij de uien doen + de jus
- laurierblad
- theelepel bouillonkorrels
- gemalen peper
- mespunt gemalen kruidnagel
- nu 15’ sudderen met deksel erop
- laurierblad er uithalen & bewaren. Zonodig binden met aardappelmeel & azijn (anders alleen azijn 2 eetlepels)
IV Aardappels stampen, intussen melk koken & erbij + klontje boter + nootmuskaakt + gemalen peper.
V appelen schillen & 3’ in snelkookpan
- zet intussen overn 10’ aan op hoogste stand
VI schaal warmen met water / schaal voor boter en laag puree / laag vlees
Laag puree / laag vlees / puree (als er genoeg is)
- bestrooi met paneermeel & leg er 4 klontjes boter op.
VII Zet schaal ½ uur in de oven op hoge bakplaat , hoogste stand.
© 2024 NTR