Tuiles met amandelen
Uit: Patisserie van Eddie Benghanem
Voor 45 stuks
Bereiding: 15 minuten
Rusttijd 1 uur
Bak/kooktijd 10 minuten
Ingrediënten
265 g poedersuiker
100 g ei + 110 g eiwit
merg van 1 vanillestokje (Bourbon)
250 g geschaafde amandelen
15 g bloem
1) Roer de poedersuiker, het ei, eiwit en vanillemerg door elkaar.
2) Roer de geschaafde amandelen en gezegde bloem erdoor.
3) Dek de kom af met plasticfolie en zet hem 1 uur in de koelkast.
4) Verwarm de oven voor op 180°C. Schep het beslag in een wegwerp-uitzak. Snijd een punt van de zak af en spuit hoopjes beslag op een met een badmat beklede bakplaat. Haal de achterkant van een vork over de hoopjes; houd de vork geregeld onder de kraan.
5) Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10 minuten. Leg ze na het bakken meteen over een deegrollen om ze hun kenmerkende ronding te geven. Laat de tuiles afkoelen.