NPO
NTR

Tuiles met amandelen

Uit: Patisserie van Eddie Benghanem

 

Voor 45 stuks

Bereiding: 15 minuten

Rusttijd 1 uur

Bak/kooktijd 10 minuten

 

Ingrediënten

265 g poedersuiker

100 g ei + 110 g eiwit

merg van 1 vanillestokje (Bourbon)

250 g geschaafde amandelen

15 g bloem

 

1) Roer de poedersuiker, het ei, eiwit en vanillemerg door elkaar.

2) Roer de geschaafde amandelen en gezegde bloem erdoor.

3) Dek de kom af met plasticfolie en zet hem 1 uur in de koelkast.

4) Verwarm de oven voor op 180°C. Schep het beslag in een wegwerp-uitzak. Snijd een punt van de zak af en spuit hoopjes beslag op een met een badmat beklede bakplaat. Haal de achterkant van een vork over de hoopjes; houd de vork geregeld onder de kraan.

5) Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10 minuten. Leg ze na het bakken meteen over een deegrollen om ze hun kenmerkende ronding te geven. Laat de tuiles afkoelen.