NPO
NTR

Truffelglaasjes van Janneke Philippi uit haar boek Simpel & Snel 

TRUFFELGLAASJES nagerecht (4 personen) |
bereiden ± 10 minuten | wachten ± 2 uur

INGREDIËNTEN

150 g pure chocolade 200 ml slagroom
evt. 2 el likeur (zie tip) cacaopoeder

Breek de chocolade in blokjes. Breng in een steelpan de slagroom met de chocolade tegen de kook. Draai het vuur laag. Smelt de chocolade in de warme room en roer glad.

Neem de chocoladeroom van het vuur. Voeg naar wens de likeur toe en schenk het chocolademengsel in 4 kleine glazen. Zet de mousse minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Laat de truffelglaasjes voor serveren op kamertem- peratuur komen zodat de mousses zacht en romig zijn. Bestrooi ze met een zeefje met cacaopoeder.

Tip Met koffie-, chocolade- of notenlikeur breng je de mousse op smaak. Ook lekker zijn cointreau, cognac of whisky (cream). De alcohol weglaten kan natuurlijk ook.

Dit zijn de truffelglaasjes die Jongste Bediende Jannekee Kuijper maakte tijdens de uitzending. Deze zijn alcoholvrij maar hebben als extra toevoeging een een paar eetlepels licht geroosterde en gehakte pistachenoten