Truffelglaasjes van Janneke Philippi uit haar boek Simpel & Snel
TRUFFELGLAASJES nagerecht (4 personen) |
bereiden ± 10 minuten | wachten ± 2 uur
INGREDIËNTEN
150 g pure chocolade 200 ml slagroom
evt. 2 el likeur (zie tip) cacaopoeder
Breek de chocolade in blokjes. Breng in een steelpan de slagroom met de chocolade tegen de kook. Draai het vuur laag. Smelt de chocolade in de warme room en roer glad.
Neem de chocoladeroom van het vuur. Voeg naar wens de likeur toe en schenk het chocolademengsel in 4 kleine glazen. Zet de mousse minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Laat de truffelglaasjes voor serveren op kamertem- peratuur komen zodat de mousses zacht en romig zijn. Bestrooi ze met een zeefje met cacaopoeder.
Tip Met koffie-, chocolade- of notenlikeur breng je de mousse op smaak. Ook lekker zijn cointreau, cognac of whisky (cream). De alcohol weglaten kan natuurlijk ook.