Fly Me To The Moon
Salpicon van Inktvis
Ingredienten
100 ml wittewijnazijn
50 gram rietsuiker
1 rode ui in smalle ringen gesneden
200 g gekookte octopustentakels
10 aardbeien in 4 stukjes gesneden
20 kleine snoeptomaatjes in 4 stukjes gesneden
1 Spaanse peper in confetti gesneden
1 handvol fijngehakte basilicum
Bereiding
Kook in een steelpannetje de azijn met de suiker, net zolang totdat de suiker is opgelost. Laat de marinade afkoelen.
Doe de uienringen in een gesteriliseerde pot en schenk de pot helemaal vol met de ingekookte wijnazijn. Zet 10 minuten in de koelkast. Ik maakt altijd meer van deze gekonfijte uiten. Ze zijn niet alleen enorm lekker, maar ze worden knalroze, wat een mooi effect op veel gerechten geeft. De pot blijft 2 weken goed.
Meng voorzichtig de overige ingrediënten en voeg 8 el van de afgekoelde marinade en 2 eetlepel uienringen toe.
Serveer in een schaal en snipper hier royaal basilicum overheen.
Uit het boek Mi casa Peru van Katinka Lansink Dodero