De vraag van vandaag kwam van luisteraar Jacqueline en luidde:
Lieve Jonah,
Als je geen tarwe gebruikt met welke andere meelsoorten kun je dan bakken
zoet en hartig.
Is daar ook een website van?
Mvrgr. Jacqueline
__________
Beste Jacqueline,
In het boek Heerlijk glutenvrij bakken van Phil Vickery worden 3 recepten gegeven om glutenvrij meel zelf te maken. Alle 3 de recepten zijn voor 1 kilo meel die in een afgesloten pot bewaard kan worden.
Glutenvrije en ook tarwevrije bloemmix 1:
700 gram witte rijstebloem
200 gram aardappelmeel
100 gram tapiocameel
2:
300 gram fijn polentameel (fijn maïsmeel)
500 gram bruin rijstmeel
200 gram maïzena
3:
Vervang het polentameel door kastanjemeel
Glutenvrije broodmix:
400 gram sojameel
200 gram tapiocameel
400 gram aardappelmeel
300 gram maïzena
Vriendelijke groet,
Jonah
_________________
Lieve Jonah en andere dames,
Onderstaande uitzending bevat tussen minuut 13.20-42 een interview met Martijn Katan, hoogleraar voeding en gezondheid, waarin hij - wetenschappelijk onderbouwd - korte metten maakt met alle dieetgoeroe's, inclusief Kris Verburgh:
http://brandpunt.incontxt.nl/seizoenen/2013/afleveringen/01-12-2013
Vriendelijke groeten,
Linda van den Wijngaard