NPO
NTR

Luisteraar Ilse van der Meer

Stroganoffsaus

Voor 4 personen:

Snipper 1 ui en fruit het in een pan met ruim 1/3 pakje roomboter. Als de ui glazig is, voeg 1 eetlepel paprikapoeder en 250 g champignons die in stukjes zijn gesneden toe en bak een paar minuten.

Doe een bodempje whisky op een eetlepel en verwarm totdat de alcohol is verdampt. Voeg de whisky toe aan de saus.

Voeg ook toe: ¼ l slagroom, 6 eetlepels ketchup, ½ eetlepel cumberlandsaus (of indien niet beschikbaar: sinaasappelmarmelade), peper, zout, beetje (+/- ½ tl) worchestersaus, beetje (+/- ½ tl) tobasco, 2 eetlepels tomatenpuree.

Verwarm nog een minuutje en klaar.

Wij aten het met biefstuk en groene salade (en stokbrood natuurlijk).

Bij de finale (foto: Julie Hrudova)