NPO
NTR

Margreet Endendijk - Rumbol

 

-2 hotelcakes -1 pakje margarine -200 gram fijne suiker.

-1/2 liter volle melk -4 (ruime)eetlepels custardpoeder -4 eetlepels rum van 80%

Maak custard pudding en laat de pan al roerend afkoelen in een kom koud water.

 

  1.  Mix de boter met de suiker 10 minuten tot een mooie crème.
  2.  Voeg de afgekoelde pudding beetje bij beetje toe aan de boter crème en mix goed door.
  3.  Voeg dan steeds een eetlepel rum toe tot dit is opgenomen.
  4.  Vul een bakje met crème voor het afstrijken van de taart en houd dit apart.(ongeveer een kleine soepkom)
  5.  Snijd de cake in dunne plakken van 1 cm Pak de kom en begin met opbouwen van de eerste laag.

 

 

Smeer de boter-crème dun tussen elke laag en bedek steeds met de volgende laag cakeplakjes tot de kom vol is.

Dek af met folie en zet een nachtje in de koelkast.

Bij de laatste versie heb ik op elk tussenlaagje een beetje kaneelkorrels gestrooid. Dat maakt de taart iets spannender.

 

Rumbol gemaakt door Margreet Endendijk (foto: Julie Hrudova)