NPO
NTR
Bonen à la babi pangang
Van onze luisteraar:
"Eenvoudig en omdat het een zoete ‘touch’ heeft valt het bij kinderen goed in de smaak.
Alles is in 1 pan te bereiden dus lekker weinig afwas! Lekker met rijst"
 
Sperziebonen met perzik
300 gram halfom gehakt
400 gram sperziebonen
4x halve perzik uit blik
Perziksap uit datzelfde blik
1/2 zakje gehaktkruiden
1 theelepel sambal
2 theelepels ketjap manis
1 zakje sausmix voor babi pangang
beetje boter of olie
Meng het gehakt met de gehaktkruiden,sambal en ketjap en rol er balletjes van ter grootte van soepballetjes.
Verhit de boter of olie (of allebei) in een hapjespan en bak hierin de balletjes op een laag vuur rondom bruin.
Haal ondertussen de bonen af en breek ze doormidden.
Als het gehakt bruin is ,deze met een spatel uit de pan halen.
Doe de bonen bij het bakvet en schenk net zoveel perziksap uit blik bij de bonen tot deze net onderstaan.
Breng aan de kook en laat de boontjes met het deksel op de pan zachtjes gaar smoren (ongeveer 20 minuten)
Snijd de perziken in stukjes. Ongeveer net zo groot als de balletjes.
Wanneer de boontjes gaar zijn, doe dan de balletjes en de perziken er bij in de pan.
Strooi het zakje sausmix erover en roer goed door.
Nog even doorverwarmen en klaar!
(als je het iets te droog vindt kan je er altijd nog wat perziksap erbij meeverwarmen.)