Onze luisteraar kookt zelf niet graag, althans niet voor zichzelf alleen. Voor anderen kookt ze af en toe graag en dan bijvoorbeeld deze ossenstaartsoep van haar vader Jan.
Hier het recept voor een grote pan:
500/750 gr Ossenstaart
Provençaalse kruiden
Bloem
Knoflook
6 eieren hardgekookt
Port
Doe een grote soeppan halfvol met water
5 blokjes runderbouillon
Knoflookpoeder
Provençaalse kruiden (handvol) en takje losse tijm
Deze laat je 3 tot 4 uur trekken
( Snelkookpan 1 tot anderhalf uur)
In een koekenpan ga je de bloem branden (niet te hoog vuur) totdat de bloem lichtbruin is van kleur. Met geduld dus. Niet verbranden!
Daarna zeef je de bloem in een mengkom met water en met een lepel kun je korrels fijn maken door de zeef.
Water met meel tot een papje roeren,
Inmiddels kun je het vlees van de staartbotten afhalen en die voeg je het laatst toe aan de soep. Dan met een garde het meelpapje tot een goeie dikte roeren door de bouillon.
Voeg nog wat port toe.
De hardgekookte eieren doe je in plakjes met de eiersnijer en voeg je toe aan de soep.