Recept Hachee voor 4 personen
Ingrediënten:
12 à 14 kleine uien
800 gram biologisch rundvlees (riblappen)
5 laurierblaadjes
5 kruidnagels
bakboter
1 plak ontbijtkoek
1 glas rode wijn
zout en peper
Bereiding:
In een grote braadpan het rundvlees even rustig aanbraden, daarna het vlees in een snelkoker, tezamen met de kruidnagels en de laurierblaadjes, in een half uur gaar laten worden.
De uien schoonmaken, in dunne plakken snijden en in het overgebleven baksel van het vlees, in de braadpan, op een lage stand laten karamelliseren en regelmatig ‘omscheppen’!
Het vlees uit de snelkoker halen, klein snijden en met het kookvocht bij de uien voegen.
Het geheel even goed aan de kook brengen en de rode wijn erbij, daarna weer op een lage stand zetten.
Als laatste de goed fijn gesneden kruidkoek er bij en alles goed omroeren.
Het geheel op een warmhoudplaatje (gas) op een lage stand één uurtje laten stoven, klaar!
Serveren met kruimige aardappelen met evt. rode kool (met appeltjes)