Fly me to the moon
Linzenvlaai met ruitendeksel:
Ingredièˆnten:
330 gram bloem, 160 gram basterdsuiker, 2 eieren, 3 theelepels bakpoeder, half pakje roomboter, 750 gram verse rabarber of rabarbercompote, bijna hele pot zelfgemaakte jam (niet zoet! Bv kweepeer van vriendin), citroenrasp, scheutje strohrum. NB: elk ander fruit is te gebruiken!
Bereiding:
- Verwarm de oven op 160
- Alle ingredièˆnten met de hand kneden en koud bewerken
- Meng door het deeg mengsel de rum en het citroenrasp
- De vlaaienvorm bekleden met 2/3 van het deeg, rest is voor de reepjes
- Jam mengen met het fruit en op de bodem leggen
- 1/3 deel van het deeg in reepjes op de vlaai leggen
- Het ei loskloppen en de reepjes mee bestrijken
- Strooi er wat geschaafde amandelen overheen
- Bak de vlaai in 30 a 40 muten af op 160 a 170 graden
Linzenvlaai met kruimeldeksel:
Ingredièˆnten:
Bodem: 220 gram bloem, 110 gram basterdsuiker, 2 tl bakpoeder en 90 gram roomboter Kruimelen: 150 gram bloem, 105 gram roomboter en 105 gram suiker (gewone)
Fruit, rum en rasp hetzelfde!
© 2024 NTR