Gevulde varkenshaas
Ingrediënten
- 4 kleine varkenshaasjes
- Paar plakjes Schwarzwalder schinken/ rauwe ham
- 100 gram pistache nootjes
- 30 gram peterselie
- 4 Sla uitjes
- 330 ml bruin bier
- 3 tl honing
- 100 gr boter
Saus
Sla uitjes in ringetjes snijden en fruiten in olie
Flesje bruin bier en honing toevoegen en laten inkoken
Saus zeven
Vlees
Pistache nootjes pellen en in vijzel in kleine stukjes pletten
Peterselie door nootjes mengen
Varkenshaasjes in lengte insnijden , met zout en peper bestrooien
Varkenshaasjes vullen met pistache/peterselie mengsel , bedekken met Schwarzwalder schinken en varkenshaasjes over de schinken sluiten en vastzetten met cocktail prikkers
Varkenshaasjes aanbraden en op wat lager vuur rosé bakken
Wanneer de varkenshaasjes gaar zijn ze uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden
Bakresten losroeren en saus toevoegen, in laten koken
Boter toevoegen tot een licht gebonden saus ontstaat
Varkenshaasjes overgieten met de saus en serveren met pommes duchesse en gekookte sperzieboontjes